PUNËSIMI

LAJMERIM

Në ” Spitalin Miulli ju mund te zhvilloni procedura dhe opercione ne forme private.

Dr. Portoghese Filippo mund ‘ të krryej operacione  kirurgjike  ose me manovra  instrumentale me kërkesën e shprehur të palëve të interesuara  sipas normave të përcaktuara nga Spitali dhe  sipas marrëveshjeve të kompanisë.

Kjo bën të mundur për të kryer një operacion jashtë listës  se pritjes , me çmime të arsyeshme te  faturuara direkt nga Spitali Miulli dhe taks rimborsimi.

fotonI lindur më 10.22.1955 në Altamura (Bari) .

Ai mbaroi  studimet e tij klasike në vitin 1974 në Liceo Cagnazzi Altamura .

I regjistruar tek Fakultetit i Mjekësisë , Universiteti i Barit , ai u diplomua në 2.12.1980 me notat dhe nderimet  me te larta duke diskutuar nje  tezë me interes urologjik.

Anëtar i Urdhërit të Mjekëve në provincën e Barit që nga janari 1981 .

Ai mori Kualifikimin si Mjek Kirurg në janar të vitit 1981. Në dhjetor 2005 ai u nderua me medalje për 25 vjet të diplomes nga Urdhri i Mjekëve të Barit.

Ka praktikuar trajnim praktik në Katedren e Urologjisë prane Universitetit të Barit në 1981 .

Ai ka tre specializime në Universitetin e Barit : në urologji ( 1984 ) , Mjekësisë Ligjore dhe Sigurimeve (1987 ) dhe Kirurgjisë së Përgjithshme (1995) të gjitha me nderime dhe publikimin e tezave .

Nga 1.07.1983 mori shërbim në Departamentin e Urologjisë ” MIULLI ” Acquaviva delle Fonti ( Bari) , fillimisht si asistent në krye , që nga viti 1986 rol ndihmës , Konsulenti kryesor që nga viti 1984 ( fitues i konkursit publik ), dhe më pas si Drejtori mjekësor i shefit të nivelit te 1 tek Uniteti i THjesht Operatv i  gurve  ne  Veshka nga 1.1.2003 , një rol që ai ende mban .

Ne vitin 1990 mori pjese ne graduatoren kombetare dhe  u klasifikua ne vendin e 1° me votat me te larta 100/100 per te mbuluar  rolin si “Drejtor Reparti” dhe rizultoi si me i riu ne moshe i konkursit per te mbuluar ate rol.Ka fituar edhe konkurse te tjera per kete rol ne (Gioia del Colle,Brindisi,Roma Cristo Re,Monopoli) dhe (1° klasifikuar spitali Perinei Altamura –Gravina).

Ai mban titullin si  anëtar i Këshillit Evropian të Urologjisë në Romë në vitin 1992 për të kapërcyer konkursin nderkombëtare .

Ai përfundoi një fazë të zgjatur në SHBA në 1986 ( 4 muaj ) si një anëtar i Spitalit Memorial Observer Jackson të Universitetit Shtetëror të Miami nën drejtimin e Prof. Victor Politano , atëherë President i Shoqërisë Amerikane të urologjis .

Praktika të tjera janë kryer në Universitetin e Vjenës ( 1987 ) , Spitalit të Lecco ( 1988 ) .

Ka nbuluar rolin si Docent Kirurgjie tek fakulteti i infermerise te Spitali Miulli

Dhe ” mbajtësi titulli  i studimeve të autorizuara personal profesionale Ente Miulli në Taranto dhe Altamura .

‘ Ka qene  Konsulent i Urologjisë në Shtepia e Kures Private ” Casa Bianca  ”  Cassano delle Murge (BA) .

‘Ka qene  Konsulenti Urologjisë në Cassano Murge ” Fondazione Maugeri ” ( BA ) .

‘ U emërua në cilësinë ‘ e konsulentit anëtarësuar Klinika Villa dei Pini d’ Abruzzo Chieti me funksione të lartë .

Ka  qenë një konsulent i Klinikës për Santa Rita Bari ( CBH Group ) në vitet 20011-2013 .

Dhe i regjistruar ” Regjistri i Këshilltarëve të Gjykatës së Barit , Trani , Tarantos , Matera ku ka zhvilluar   shumë konsulence ne  Mjekësi Ligjore .

Ka qene funksioner si Mjek Sportiv Coni (Komiteti Olimpik Nderkombetar Italian)ne  fushe profesionale ne sektorin e volejbollit dhe tenis.

E ‘ ishte mjeku dhe drejtori i Shërbimit Shëndetësor në 60 BTG Carri Altamura dhe është ende një anëtar UNUCI ( Ass . Zyrtarët në pushim ) .

Është autor i shume botimeve shkencore  ( 146 ) botuar në revista të ndryshme italiane dhe të huaja .

E ‘ Eshte i pranishëm si një drejtues dhe / ose moderator nga 1984 deri më sot në  shume Kongrese  Kombëtare S.I.U. , S.A.L.U. , S.I.A. dhe shoqëritë e ndryshme shkencore .

Në vitin 1997 ai ishte i ngarkuar me organizimin e Kongresit Kombëtar A.N.M.I.R.S. mbajtur në Monopoli (BA) .

Ai shërbeu në Komitetin e Shoqërisë Mjekësore Ligjor ‘ i Italisë urologji ( SIU ) ( 2007-2013 ) .

Ai ka qenë drejtor i S.U.I.C.M.I. dhe Apulo Lucana Society of Urologi.

Ai është aktualisht Sekretar i S.A.L.U. rikonfermuar per trienin 2013/2016.

Dhe ‘një nga themeluesit dhe gjithmonë ne  Këshillin Kombëtar të A.D.O.N..P; aktualisht në krye të departamentit të komunikimit (Shoqata e menaxherëve të spitaleve jo-fitimprurëse) dhe ishte nga viti 1993 deri në 2005 e ‘ANMIRS S. Dhe ‘bashkë – kreu i Komitetit Ligjore mjekësore dhe sigurim në ADONP.

E ‘ishte përfaqësues rajonal i U.R.O.P.

Anëtar nga kompanitë e mëposhtme:

Shoqëria Amerikane e Urologjisë, Shoqata Evropiane e Urologjisë, Shoqata italiane e Urologjisë, Shoqata italiane e Spitalit urologë, Shoqata italiane e Kirurgët Spitalit, Shoqata e Urologjisë të Qendrës Jugore dhe Ishujt, Apulo Lucana Shoqëria e urologji, Pathology Company Aparatet gjenital mashkullor, Shoqëria Italiane e Andrologjisë , Kompania Surgical De Blasi.

Eshte  ‘Drejtori  Editorial i rubrikes  “Salu News”, organi zyrtar i Shoqates se Urologjise Apulo Lucana.

Ai  është pjesë e ekipit redaktues ADONP Lajme dhe ADONP online.

Ai ka qene  Zëvendës Drejtor i revistes me interes nderkombetar “Angazhimi Spitalit”dhe organ zyrtar i Asociacionit A.N.M.I.R.S.  Ai është ftuar të marrë pjesë si Kryetar dhe Raportues në disa raste shkencore dhe kurse të akredituara për mjekët specialistë, farmacistët dhe infermierëve.

Ai ka kryer ndërhyrje kirurgjike direkt gjate kongreseve.

Ai mori Master  në Ekonomi  Aziendale në Shkollën e Administratës Publike dhe Autoriteteve Lokale të Romës .

Ai mori Master Kombëtare të Gazetarisë – Romës (2012) .

Kryesoi Komisionin per Invalidet  ASL Ba 1 në periudhën 2000-2003

Ai mban një licencë evropiane për përdorimin e kompjuterit në vitin 2006 .

Ai  ka një njohuri të mirë të gjuhës angleze ,qe  ka studiuar në nivel shkollor  t e cilen e perfundoi në Shkollën Britanike tek British School dhe Lord  Byron  në Bari në 1995-96 dhe njohuri të konsoliduar të praktikuar  jashtë vendit . Ai mori Niveli  1 -B në Lord Bajron e Barit në vitin 2008 .

Eshte anetar i emeruar nga spitali Miulli i Komisionit Risk Management.

Anëtar i zgjedhur  ‘i Dipartimentit te Kirurgjis  Spital Miulli. Dhe “Koordinator i komisionit i projektit per te permirsuar sallat operative (2015).

Ai krijoi dhe zhvilloi  Masters në Urologji Gjenerale te  hapur Endoskopike, Laparaskopike dhe Robotik  ne Spitalin Miulli ne vitin 2008 në cilësinë e “Tutor”.

Dr Portoghese ka  nje eksperience te madhe ne sallen operative raste të shumta kirurgjike (disa mijëra operacione) te kryera më së shumti në Spitalin “Miulli” Acquaviva delle Fonti (BA) në të cilin  operon që nga viti 1983 dhe ne  Shtepin e Kures ku eshte i autorizuar per te operuar (Casa Bianca, Santa Rita).

Qe ne  fillim te aktivitetit të tij paraqitet interes të veçantë  operativ per  kirurgjisë Endoskopike, Endourology, Surgery Urologji Përgjithshëm, Thermotherapy, lithotripsy dhe Laparoskopi duke arritur   të kryjr operacione shumë komplekse.

 

Prania e tij e vazhdueshme në departamentin dhe në sallen operative dhe ne vecanti prirje organizative  bejn qe te jet një pikë referimi për pacientët të cilët drejtohen Miulli (më shumë se 18.000 operacioneve, endoskopike, laparoskopike, disa mijëra procedurat diagnostike dhe 30,000 Litotrissie extracorporeal kryer deri më tani ).

Ka qene ideatori i shume zgjidhjeve  të reja kirurgjike  të paraqitura në konferenca të ndryshme dhe një shenjë paralajmëruese e përdorimit të materialeve kirurgjike (Laser lithotripsy ultratinguj dhe Elektromagnetike, Thermotherapy, Laparoskopi).

Dr. F.Portoghese ka konsideruar gjithmonë veprimtaria shkencore plotësuese  dhe te domosdoshëme  për aktivitetet klinike që ndajnë përpjekjet e tij në këto dy fusha, siç tregohet në curriculum e mesiperm.

Ai ka marrë disa dekorata dhe çmime për aktivitetet mjekësore (shiko.link). Ai ka krijuar dhe drejton Qendrën e So.San Dëgjimi shëndetësore. SpITAL Miulli.

Qe nga viti 2010 ka titullin e Merites Cavaliere della Repubblica Italiana.

 

Operacione te kryera nga Dr F.Portoghese

APARATET GJENITALE MASHKULLORE DHE FEMERORE

Cirkuncizion (Synet),Frenuloktomi